Tko radi majice, zlo ne misli

kreacija Davida Ljubića iz 7. b bila je među popularnijima

Tijekom ovog mjeseca, u ožujku 2022., mi učenici sedmih razreda u Kašini na satu Hrvatskog jezika dobili smo od profesorice Dijane Požgaj vrlo zanimljiv zadatak, a to je da napravimo majicu s izrekom ili rečenicom iz filma kojega smo gledali – Tko pjeva zlo ne misli. Film je napravljen prema knjizi Iz dnevnika malog Perice Vjekoslava Majera što je bilo naše lektirno djelo za ovaj mjesec. Knjiga govori o dječaku Perici koji ima svoj dnevnik i u njemu opisuje svoju obitelj i što se događa u njegovoj obitelji. U dnevniku piše o svojoj teti Mini koja puno jede, o svojem tati koji se često opija i tome kako je njegova majka skoro pa prevarila njegovog oca. Naš zadatak je bio da na neku staru majicu napišemo izreku iz filma ili te knjige. Bilo je svakakvih tipova majica, neki su isprintali slova i zalijepili ta slova na majicu, dok su neki samo napisali izreku iz filma ili iz knjige temperom ili flomasterima.

Franjina omiljena izjava

Neki su čak sašili slova na majicu. Neki su na majice stavljali i šljokice i svakakve ukrase i crtali crteže koji asociraju na film i likove iz filma. Najpopularnije i najzanimljivije izreke koje su stavljali na majice bile su „Perice, ljudi su svinje, nemoj nikome otvoriti svoje srce” ili „Tko pjeva zlo ne misli” što je i sam naslov filma.

najviše se citiralo Franju (majica Petre Busić iz 7. a)

Dok smo mi u školi sami morali raditi svoje majice, na internetu postoji stranica zvana majcicemoja.hr na kojoj se prodaju majice s izrekama iz filma, no one su profesionalno napravljene. Čak se prodaju i razne ostale stvari sa slikama na kojima se nalaze likovi iz filma. Nadam se da čete i vi odgledati film ili pročitati tu knjigu, te i sami nešto izraditi na temu tog filma.

 

Lana Đurković

 

Komentari