Zahvalni smo – Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje napokon uživo

Cijeli tjedan učenici naše škole prikupljali su potrepštine za pučku kuhinju u sklopu projekta Mislimo jedni na druge, ovoga puta za onu kod franjevaca na Svetom Duhu, a cijeli listopad posvetili smo zahvalnosti, promicali različite oblike i načine zahvaljivanja, ukazivali na
sve ono što često uzimamo kao da nam pripada. Organizirali smo i natječaj za najljepši sastav na temu zahvalnosti. Nakon što povjerenstvo odabere najuspješniji rad u Kašini i Vugrovcu, a pobjednike ćemo nagraditi na Dan škole.
Osim toga učenici su pisali pisma korisnicima pučke kuhinje. Dana 14.10.2022 u školi u Kašini održala se priredba za Dan kruha.

na priredbi u Kašini

Učenici viših razreda došli su ranije u školu. Učenici su donijeli  kolače ili peciva koje su ispekle njihovi vrijedni članovi obitelji. Priredba je počela oko 9:30. Nastupali su 5.b, 4.a i 2.a. Kada su ti razredi završili slijedio je govor ravnatelja. Nakon ravnateljevog govora došao je župnik. On je blagoslovio i hranu i učenike i onda je slijedila molitva. Nakon što je to završilo, slijedilo je blagovanje. Nakon toga počela je nastava.

I učenici područnih škola obilježili su Dan kruha prigodnim programom i prikupljanjem namirnica za pučku kuhinju.

Dan kruha u PŠ Prekvršje
Dan kruha u PŠ Planina Donja

Nakon priredbe u Kašini, učenici volonteri i humanitarci u pratnji vjeroučiteljica i ravnatelja, odnijeli su namirnice u pučku kuhinju na Svetom Duhu.

Lucija Đurković i Ana Vrbanić

Komentari