Sesvetske gimnazijalke i ZUZ-ovka u 8. a

U petak, 11. studenog, 8.a razred posjetile su bivše učenice naše škole: Magdalena Denić, Elena Tašev, Lucija i Ema Palikuća. Elena, Magdalena i Ema došle su nam prezentirati Gimnaziju Sesvete, a Lucija Zdravstveno učilište Zagreb ( ZUZ ). Napravile su nam prezentacije i prezentirale svoje škole. Moja želja je upisati gimnaziju u Sesvetama, tako da mi je njihova prezentacija dobro došla. Pokazale su nam prostor za druženje (poznat kao dva kauča ), kantinu, slike s predstava… Također su nam pokazale knjižnicu koja je čak na dva kata. Na jednom katu se posuđuju knjige, a na drugom je prostor za čitanje sa stolicama i klupama, te računala koja se mogu slobodno koristiti. Rekle su nam da imaju odličnu pedagoginju koja im je na početku organizirala piknik i šetnju kako bi se bolje upoznali i povezali. Škola je na tri kata. Prije su profesori zbog korone dolazili u učionice, a sada se učenici premještaju iz jedne učionice u drugu. Jedna od zanimljivosti koje su nam rekle je da Kaufland koji je preko puta škole za vrijeme velikog odmora otvori više blagajni kako bi učenici stigli kupiti hranu i vratiti e u školu.

Lucija koja ide u ZUZ ( Zdrastveno učilište Zagreb ) upoznala nas je sa smjerovima koji se mogu upisati: zdrastveno laboratorijski tehničar, sanitarni tehničar, farmaceutski tehničar, medicinski kozmetičar, dentalni tehničar, dentalni asistent i fizioterapeutski tehničar. Škola ima čak pet katova, a kantina je na zadnjem. Lucija nam je čak i snimila video što je taj dan radila jer je imala praksi u školi. Donijela nam je primjere zuba koje je radila i dentalni pribor.

Lucija u radnom izdanju

Upoznala nas je s predmetima koji se uče i koji razred koliko puta na tjedan ima praksu u školi. Rekla nam je da svi učenici koji pohađaju školu moraju nositi kute jer ih inače neće pustiti u školu, tako da je i ona dok nam je prezentirala nosila kutu. Na kraju prezentacije smo mogli postaviti pitanja, ali su cure toliko lijepo sve objasnile da nitko gotovo nije imao ništa za pitati :-). Obje prezentacije su nam svima dobro došle jer nas dosta želi upisati za farmaceuta, a nešto manje želi upisati gimnaziju. Sretni smo i zahvalni što smo dobili priliku upoznati još dvije škole i nadamo se da ćemo cure vidjeti i nekom drugom prilikom! Hvala im na uloženom trudu i vremenu!

Lucija Hrgetić

Komentari