Zvijezde na Adventu i u Planetariju

Učenici petih razreda naše škole odradili su svoju prvu terensku nastavu ove školske godine. Dana 13. 12. 2022., išli smo na poludnevnu terensku nastavu nakon trećeg školskog sata. Prvo što smo posjetili je bila Židovska općina. Tamo smo poslušali kratko predavanje o njihovoj religiji i naš domaćin objasnio nam je kako Židovi slave blagdane. Nakon toga na drugom katu smo ušli u prostoriju gdje se mole. Tamo nam je njihov svećenik objasnio kako se oni pripremaju za misu, što nose, kako se ponašaju i slično.

Nakon toga smo posjetili advent na  Zrinjevcu. Bilo je mnogih štandova na kojima smo mogli kupiti nešto za pojesti ili popiti.  Nakon što smo se prošetali po Adventu krenuli smo prema Tehničkom muzeju.

učenici petih razreda u Centru

Kada smo stigli tamo prvo smo otišli u Planetarij, gdje su nam pokazali zvijezde, planete… Nakon toga išli smo u rudnik koji je dosta je dugačak i prašnjav.

u Tehničkom muzeju

Tamo nam je naš vodič pokazao telefone koje koriste u rudnicima, zvona i ostalu opremu Nakon rudnika smo imali slobodnog vremena da pogledamo automobile, avione, morsku opremu. Kada smo sve obišli bilo je vrijeme da pođemo kući. Svi smo se dobro zabavili i puno toga novoga naučili.

Petra Klarić

Komentari