Poduka iz prve pomoći u Novom Vinodolskom

Dana 27. 11. 2023. mi s grupe Prve pomoći u pratnji učiteljice Maje Danilović išli smo na dugoočekivani izlet, odnosno na poduku u Novi Vinodolski. Sve je počelo kada smo se našli s učiteljicom na Sesvetskome terminalu i sjeli u autobus. Nakon kratke vožnje stali smo u Ravnoj gori na  malu pauzu. Nakon toga zaputili smo se u Novi Vinodolski te stigli u vilu Crvenoga križa, vilu Rustiku. Tamo su nas dočekali volonteri Crvenoga križa od kojih se neki od njih u slobodno vrijeme bave medicinom. Nakon toga pokazali su nam naše sobe. Ona koju smo dobili mi dečki bila je najbolja od svih. Mislim, soba nije bila ništa posebno, ali naspram ostalih soba kao npr. od cura, naša je soba je bila 5 zvjezdica.

pogled iz sobe s pet zvjezdica

No dosta o sobama. Nakon toga bili smo natjerani ići na predavanja na kojima nas je dočekala volonterka Petra koja je dosta često opominjala naše kolege iz A razreda. Kada su predavanja napokon završila, imali smo ručak i onda dolazi dio gdje smo imali situaciju s kuharicom zato što nas je otjerala od stola jer nismo znali gdje smo trebali sjesti. Poslije ručka imali smo slobodno vrijeme. Ponovo smo imali obavezu ići na predavanja iz prve pomoći. U jednome trenutku morali smo raditi vježbe na lutkama koju pola djece nije radilo. Nakon večere imali smo malo slobodnoga. Volonterka Sara nam je došla u sobu i istjerala  nas je van iz soba jer smo morali ići u disko ili na društvene igre na koje nitko nije išao. Umjesto tog diska većina djece šetala je po plaži i radili su neke svoje stvari. Napokon otključali su nam sobe i mogli smo biti u njima. I uopće baš nismo spavali pa smo igrali razne igre i zabavljali se. Došao je i drugi dan. Ujutro smo imali doručak na kojem smo vidjeli našu omiljenu kuharicu. Onda smo imali praktične vježbe i ostale stvari kao i obično.

praktične vježbe

Zatim smo molili učiteljicu Maju da idemo u grad. Učiteljica nas je odlučila odvesti u grad s drugom školom Sesvetskim Kraljevcem. Nakon predivne šetnje po rivi i po obali stigli smo u grad Novi Vinodolski koji  mi se na prvi dojam nije svidio. Prva destinacija bila je Lidl u kojemu smo svi potrošili pola novca koji smo imali za zalihe za cijelu noć. Druga destinacija bila je crkva kod koje smo se slikali i zadnje destinacije bile su DM i Konzum u kojima smo potrošili drugi dio novca. Kada smo došli u sobu, naša soba mirisala je po dinstanome luku. Naša je teorija bila da dok mi nismo u sobi da nam je naša omiljena kuharica dinstala luk u sobi. Kada smo došli natrag, opet je bio disko i društvene igre, no nama je učiteljica dala da naručimo nešto iz obližnjeg restorana i zatim u sobe i tako stigao je 3 dan svi smo se okupili u blagovaonici na doručku, pokupili stvari i zaputili se za Zagreb. Terenska nastava je stvarno bila odlična nadam se da ćemo ići na još mnogo ovakvih izleta i da će biti još puno ovakvih prilika!!

Luka Hrustić

 

Komentari