Posjet džamiji i u svijetu iluzija

Peti razredi naše škole otišli su na svoju prvu terensku nastavu. 14.11. išli smo na terensku nastavu u Zagrebačku džamiju i u Muzej iluzija. Krenuli smo u 10:30. Kada smo ušli u autobus svi smo odmah htjeli sjesti na zadnja sjedala. U autobusu smo slušali glazbu i razgovarali. Prvo smo išli u džamiju. Kada smo stigli u džamiju mi cure smo iz poštovanja morale staviti marame na glavu. Kada smo stavile marame na glavu, išle smo se slikati s razrednicom. Ušli smo u džamiju i morali smo se izuti. Kada smo se svi izuli, ušli smo u prostoriju gdje se muslimani mole. Svi smo sjeli na zelene tepihe i njihov imam nam je govorio o njihovoj vjeri i nakon što je završio s time, mi smo mu postavljali pitanja. Pitali smo zašto žene moraju nositi marame na glavi, o njihovim običajima i slično…

ispred Zagrebačke džamije

Sa svim tim završili smo za 45 minuta. Nakon toga krenuli smo sa autobusom do Trga Ivana Mažuranića. Tamo nas je autobus ostavio i išli smo do McDonald’sa. Kada smo pojeli u McDonald’su imali smo slobodno na Trgu. Mi cure smo išle u Müller, a dečki su se šetali oko trga, također dečki su nahranili beskućnika kupivši mu obrok. Na Trgu smo imali oko pola sata slobodno. Kod Trga bana Josipa Jelačića smo se slikali.

grupna slika na Trgu

Nakon što smo se poslikali, krenuli smo prema Muzeju iluzija i trebalo nam je 10 minuta pješice. Ušli smo u muzej, morali smo proći kroz tunel od kojeg nam se vrtjelo. Osim tog tunela bilo je još i soba sa staklima, soba u kojoj možeš biti i manji i veći, tanjur u koji si mogao ući i još raznih drugih igara. Poslije Muzeja iluzija uputili smo se prema autobusu. Nakon što su svi ušli u autobus, krenuli smo prema Kašini. Slušali smo glazbu, razgovarali, smijali se, zabavljali se i zezali se. Kada smo stigli u Kašinu otišli smo u učiteljičin kabinet po škole torbe i mogli smo krenuti kući.
Bilo mi je jako zabavno i zanimljivo. Nadam se ću još bar jednom ići na tako zabavan i zanimljiv izlet.

 

Karla Hrgetić

Komentari