Na državnoj smotri LiDraNo u Vinkovcima

Od 22. do 24. 4. 2024. digitalni list naše škole, Zmajček je sudjelovao u državnoj smotri LiDraNo. Kao glavni urednik našega lista upravo sam ja predstavljao naš list sa svojom profesoricom mentoricom Dijanom Požgaj.

okrugli stol je zaista bio okrugao

Ove godine državni se LiDraNo održao u Vinkovcima i bili smo smješteni u hotelu Admiral. Putovali smo do Vinkovaca oko 4 sata i kada smo došli i prijavili se dočekale su nas gospođe koje su nam dale male vrećice u kojima su se nalazili pokloni dobrodošlice: straničnik, magnet i brošura. Odmah prvi dan smo imali večeru u sklopu hotela i svečano otvaranje u Gradskom kazalištu Joza Ivakić. Drugi dan poslije doručka smo otišli u Gradsku knjižnicu na okrugli stol koji se održao u predvorju u čitaonici. Prije samog okruglog stola, učenici i mentori imali su priliku prolistati 12 tiskanih listova, a tri odabrana školska lista u digitalnoj formi bila su dostupna na računalima te im se moglo pristupiti  putem QR kodova. Okrugli stoj je trajao tri i pol sata. Povjerenstvo u sastavu od Ankice Blažinović Kljajo, Marka Bausa i Jasne Pandžić na početku su nas zamolili da sjednemo u krug kako bismo razgovarali u opuštenijoj atmosferi. Profesorica Blažinović Kljajo prezentirala je svaki pojedini list na PPT prezentaciji i komentirala je svaki pojedinačno i u to su se uključivali i ostali članovi povjerenstva, učenici koji su predstavljali list i njihovi mentori. Naš Zmajček dobio je odlične komentare. Saznali smo da nam je tema ove godine bila vrlo aktualna i posebnu pohvalu dobili su i naši istraživački radovi koji se nalaze u rubrici Istražili smo, a osobito se istaknuo rad o ortoreksiji i bigoreksiji.

Lukas Šebek i mentorica na okruglom stolu

Također su pohvalili redovno ažuriranje i preglednost našeg lista. Nakon održanog okruglog stola, zaputili smo se prema hotelu na ručak. Tijekom ostatka prvoga dana učenici su mogli istraživati Vinkovce, pogledati nastupe dramaca i steći nova poznanstva i prijateljstva. Sljedećeg dana pogledali smo svečano zatvaranje na kojem je naš izraz bio prikazan u obliku videa u kojem su bile vidljive naslovnice listova i neki istaknuti radovi. Poslije ručka, oko 14.00 sati smo krenuli prema Kašini. Ja sam se proveo odlično i puno toga sam naučio. Uz malo truda i rada možda i netko od vas jednog dana dobije priliku sudjelovati na državnoj smotri LiDraNo.

Lukas Šebek

Komentari