Na premijeri filma Dnevnik Pauline P.

Učenici 3. c razreda s učiteljicom Kristinom Patačić bili su na premijeri dugometražnog igranog filma Dnevnik Pauline P. Nevena Hitreca koja je prikazana u subotu, 18.ožujka 2023. u Studenskom centru u Zagrebu.

s glavnom glumicom

Nakon premijere učenici su se družili s glumcima te književnicom Sanjom Polak koja je autorica romana prema kojem je i nastala filmska adaptacija, a koji je zasigurno jedno od omiljenih lektirnih djela učenika nižih razreda. I film i knjiga prikazuju život

film preuzet sa službenog YouTube kanala Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) //

Naslanjajući se na predložak poznate školske lektire, film na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu sve moguće. (Jutarnji list)

 

autorica popularnog dnevnika

Oni koji nisu bili na premijeri ovu zanimljivu obiteljsku komediju moći će pogledati u kinima od 23. 3. 2023. Uvjereni smo da će ovaj film postići ogroman uspjeh te da će svi uživati u njemu kao što su uživali i naši učenici. Zahvaljujemo timu Jaka produkcija i portalu Vrti svoj film na odličnom subotnjem druženju.

Kristina Patačić

Komentari