Profesorice Dušanka, hvala Vam za sve!

Bivši učenik naše škole, Tomilsav Antić napisao je tekst posvećen omiljenoj profesorici Dušanki Karašićević-Vugrinčić, koja je od ove školske godine u zasluženoj mirovini.

 

Profesorica Dušanka Karašićević-Vugrinčić zasigurno je jedna od onih profesora u našoj školi koji su ostavili neizbrisiv trag na brojnim generacijama vugrovečko-kašinskih đaka.

Ozbiljna, odgovorna i zabavna

Iako uvijek ozbiljna i odgovorna kada je u pitanju nastava i prenošenje znanja, profesorica Dušanka uvijek nas je nasmijavala dovitljivim dosjetkama i anegdotama koje je na simpatičan način vezala uz svako gradivo koje smo obrađivali.

Uz karizmatičnu profesoricu nikada nije dosadno

Mnogi Povijest smatraju jednim od napornijih i dosadnijih predmeta, ali kada vam jedna ovako karizmatična i vedra osoba predaje taj isti predmet, zavolite ga i prigrlite. Sati povijesti su obilovali veseljem, ali i ozbiljnim radom i učenjem. Reći ćete stroga, ali u isto vrijeme i iznimno pravedna profesorica, koja cijeni znanje, a najviše od svega odgovoran pristup radu i kolegijalnost. Na sat je uvijek dolazila raspoložena, makar ne sumnjamo da je bilo onih trenutaka kada se u razredu zapitala: „Bože dragi, čime sam ja ovo zaslužila?“. Svoja znanja od prvog do posljednjeg nastavnog sata prenosila je na mnoge generacije predano i dosljedno – s puno ljubavi prema onome što radi.

Zahvalan sam joj…

Zahvalan sam joj za sva prenesena znanja, a najviše za njeno mentorstvo i Državno natjecanje iz Povijesti 2017., jer bez njenih savjeta i kvalitetnih priprema sve to ne bi bilo moguće.

Sretno nasljedniku!

Ako će profesor koji će naslijediti profesoricu Dušanku biti i upola dobar kao ona, može smatrati da je obavio dobar posao… I što još reći o profesorici Dušanki? A iz perspektive mene, kao učenika, mogu reći da sam profesoricu Dušanku, osim kao prosvjetnog djelatnika, doživio kao jednu iskrenu, dragu i plemenitu prijateljicu.

Sretno u mirovini

U ime svih generacija, koje su prošle kroz ovu školu, svojoj profesorici, prijateljici i mentorici, želim da se u mirovini posveti svim onim stvarima, kojima se nije stigla posvetiti od siline školskih obaveza, da uživa u zasluženoj mirovini i da zdravlje i ljubav budu njeni vjerni suputnici.

 

Odmorite se – zaslužili ste!

Tomislav Antić

Kako su se Tomislav i prof. Dušanka proveli na Državnom, možete pročitati na sljedećoj poveznici

http://os-kasina.com.hr/pljesak-molim/815-povijesni-uspjeh

Komentari