Zmajček i ostali grafiti u našoj školi

Dana 26.9.2018. godine, u našoj školi (Kašina) bilo je vrlo napeto i zanimljivo. Već znate da mnogo djece ne voli ići u školu, a mnogi muku muče s matematikom. Stoga su naši dragi učitelji (profesori) osmislili jako zabavan i poučan projekt kako bi nam boravak u školi učinili što zabavnijim i ljepšim. Naime, radili smo grafite. U učionici su bili učiteljica Mirta Combaj Ujlaki i njezin suprug Dalibor Ujlaki koji se bavi grafitima i učili su nas kako ih napraviti. Učenici su u učionici radili na papirima, dok su učenice 6.b razreda (uključujući i nas) s učiteljicom Vericom Jadanec, u sklopu Likovne grupe (radionice) napravili naš logo kašinskog digitalnog školskog lista – ZMAJČEKA. Pripreme su protekle u vrlo zabavnoj i napetoj atmosferi. Svi smo se zezali i komentirali kako će ovo djelo biti najbolje u povijesti škole Kašina. Kombinirali smo različite boje i koristili razne kistove, palete i čašice za vodu. Jako smo se veselili i napunili smo svoje memorije u mobitelima hrpom fotografija nas, a i slika Zmajčeka i priprema. Pjevali smo i jednostavno uživali. Zmajček je polako napredovao, a mi smo mu se divili.

Dolazili su učenici, zastajali i uživali u pogledu na našeg skoro gotovog Zmajčeka. Sve se bližilo kraju, a mi smo bile jednim dijelom tužne, a jednim ipak sretne. Naravno da smo bile sretne, jer smo bile ponosne na naš rad, ali smo bile tužne što se sve završilo. No nema veze, dogovorile smo se s učiteljicom da ćemo još mnogo toga zanimljivog raditi. Zmajček je ispao prekrasno, kakav i je. Ipak smo bile najponosnije na našu učiteljicu Vericu, na učiteljicu Marinu Sertić i na Donatelu Granić. Učiteljica Marina i  bivša učenica Donatela su u učionici 6.b i 7.b napisale jedan citat na engleskom. Ako kojom prilikom budete ulazili u naš razred, moći ćete to sve vidjeti. Ispalo je zaista predivno.

Zahvaljujemo se svima koji su dobrovoljno sudjelovali u izradi grafita, a posebno gospodinu Daliboru Ujlakiju. Naravno dođite u našu školu i pogledajte našu umjetnost.

Magdalena Denić 6.b

 

Pročitajte dojmove naših ostalih novinara-sudionika

 

Profesionalni poznavatelj grafita nam je držao predavanje o vrstama grafita i što su grafiti. Nakon što je prezentacija završila, svatko je dobio svoj papir i na njega počeo pisati i crtkarati svoje grafite. Dok smo mi radili grafite, Likovna grupa je s učiteljicom Vericom išla crtkarati grafite po školi. No nažalost ne previše, jer nam naš dragi ravnatelj nije dao. I tako s puno truda i rada oslikavanja barem malo škole bilo je sasvim dovoljno da promjenji atmosferu i potakne nas na učenje. Dobro, možda nažalost neće potaknuti baš sve, ali je svakako ljepše boraviti u ovakvome prostoru.

Petar Babić, 6.a

 

U srijedu 26. 9. 2018. u MŠ Kašina crtali smo po školskom zidu našeg dragog Zmajčeka. Naša draga profesorica Verica Jadanec pozvala je nas, svoju Likovnu grupu dok je trajao sat o grafitima da nacrtamo zmaja ispred klupe za dežurstvo kako bi je svi mogli uočiti kada uđu u našu školu. Moramo priznati da je zmaj ispao jako sladak. Naravno, prof. Verica nam je nacrtala skicu, te smo mi uzele kistove u ruke i vrijedno bojale 2 školska sata dok napokon nije bio gotov. Nas šestaša bilo je 9, a slika nije bila baš velika pa smo se morale zamjenivati. Najviše smo koristile crvenu boju za tijelo, te zelenu za krila, a naravno tu je i divna pozadina, na dnu je tamno ljubičasta te sve više gore boja je sve svjetlija. Mislimo da smo rad uspješno napravili. Procjenite i vi sami. No nismo bile jedine. Učiteljica Marina Sertić i bivša učenica Donatela Granić lijepo su napisale i obojale natpis u našoj učionici 6.b i 7.b razreda. Sljedeći dan učiteljica Tamara Jovanović još ga je malo popravila i moramo priznati da je stvarno lijep.
Ema Palikuća, 6. b
26. 9. u školi Kašina imali smo malu radionicu grafita i mi, šestaši smo našim poznatim Zmajčeku ukrasili zid naše škole. Učiteljica Verica nam je oslikala skicu, a mi smo ga obojali. Uz puno veselja, smijeha i boje naše školske zidove sada krasi Zmajček, sada više nije samo na stranici digitalnog školskog lista, nego i na zidu naše škole.
Lucija Palikuća

 

Komentari