Prigorci ponovno na Lucku

Naši su matematičari i ove godine sudjelovali na desetom, jubilarnom grupnom natjecanju iz Matematike – Lucko. Svečano se otvorenje zbilo u Gimnaziji Lucijana Vranjanina 26. siječnja u 10h, a svega pola sata poslije započelo je i samo natjecanje.

Prigorce, kako su se prozvali, sačinjavali su polaznici naše, Osnovne škole Vugrovec-Kašina: vođa Tin Pavlović, Nikolina Antić, Lorena Čvek i Borna Rezo. Uz mentorstvo profesorice Radosave Galunić te podršku profesorica Jelene Feist Kuruc i Nine Rezo, puni entuzijazma su pristupili zadatku.

Profesorica Galunić nekoliko je puta naznačila kako njen, kao i cilj Prigoraca, zauzeti mjesto u zlatnoj sredini. Budući da su se ove godine našli u nezgodnoj situaciji zbog nevelikog (da ne kažem, nikakvog) odaziva u sedmim razredima, jedan šestaš, Borna Rezo, odvažio se pokušati – iako je riječ o gradivu koje se obrađuje u višim razredima.

U 90 minuta, koliko su natjecatelji imali za rješavanje 45, po „težini“ razvrstanih zadataka, učenici su nastojali točno riješiti što je više moguće zadataka.

Prigorci su postigli 350 bodova i zauzeli 36. mjesto, a među njima ima i mladih nada kojima je prepušteno sljedeće, 11. grupno natjecanje – Lucko.

Komentari