Zmajček u emisiji Pet za pet

Snimanje za radio može biti jako zabavno. Dana 22. 2. 2019. godine, u našu školu došla je gospođa Sandra Maričić, urednica obrazovne emisije Hrvatskoga radija, pod nazivom Pet za pet. Svi smo bili uzbuđeni i napeti. Bila nas je puna učionica.

novinari čekaju svoj red da ispričaju o čemu pišu

Na početku nam je iskusna novinarka objasnila kako što raditi, što napraviti ako se zabunimo, kako pričati i slično. Neki su zaboravili da je ovo radio, pa su slagali frizure i bojali se kako će sve ispasti. Na početku je, priznajem, i mene trema ulovila, no poslije sam se skroz opustila.

voditeljica Zmajčeka s novinarkama Martinom, Nadijom i Magdalenom

Tema našeg razgovora bio je Zmajček, naš digitalni školski list, ali kroz predstavljanje lista i onoga što pišemo, predstavili smo i sve ono što se u našoj školi događa. Pričali smo i o knjižnici, Ukrajini, Japanu, arapskoj kulturi, Turskoj (našim temama broja), mjesečnim projektima iz Hrvatskog jezika, eko školi, volonterima, medijatorima, upisima u srednju školu i o još mnogočemu.

Marko Vuger priča o Japanu

Svi su mnogo toga zanimljivoga ispričali, no ništa nije bilo isto bez naše glavne urednice Zmajčeka, Nikoline Antić. Nikolina se baš toga dana razboljela, no uskočila je njezina profesorica Renata Budak Lovrić te ju je predstavila u najboljem svjetlu.

učiteljica Renata Budak Lovrić i urednica emisije Sandra Maričić

Mi smo pred sobom imali napisano na papirima (većina nas) što trebamo reći, no kada smo krenuli pričati, zaboravili smo da imamo papire i odgovarali smo spontano. Tako je ispalo još i bolje. Nakon novinara na red su došli radijaši i filmaši sa svojom mentoricom Marinom Sertić.

filmašice pričaju o filmu She

Dosta je dugo trajalo, no ja sam bila oduševljena. Nakon svega toga, svi smo sretni otišli kućama. Ako želite čuti što smo pričali, možete poslušati emisiju na poveznici.

 

Magdalena Denić

Komentari