Kamere u našoj školi – OPET!

Nije dugo prošlo i ponovno su na vrata naše škole pokucale kamere.

Ovoga puta su došle snimiti radionicu u 3. a razredu. Radionica je osmišljena na način da učenici i učenice aktivno sudjeluju, a ne da samo slušaju predavanje.


Budući da smo okruženi medijima tijekom cijeloga dana, a toga smo nerijetko svjesni, važno je napomenuti koliko je medijska pismenost važna. Svaka poruka koja ostavimo ispod neke fotografije ili svaka fotografija koju pošaljemo nekome preko Vibera, može imati neželjeni učinak. Od velike je važnosti da se znamo ponašati te da roditelji znaju za što učenici i učenice koriste internet. Igrajući igre, komentirajući i komunicirajući s većim brojem osoba, potrebno je paziti znamo li tu osobu i što ta osoba očekuje od nas.


Učenici i učenice trebaju znati prepoznati situacije u kojima moraju reagirati, a to znači da moraju o tome razgovarati s nekom odraslom osobom – roditeljima ili s nekim u školi.


Upravo iz toga razloga je organizirana ova radionica koja je učenicima i učenicama ponudio nekoliko rizičnih situacija, a njihov je zadatak bio pronaći rješenje. Na taj su naučili prepoznati znakove na koje će u budućnosti reagirati te će se opasnost izbjeći. Nakon što su grupe predstavile svoje odgovore, izrađen je plakat koji će se moći pogledati u knjižnici.


Prilog o radionici se može pogledati u emisiji Indeks u nedjelju, 7. travnja, u 13:30 h na drugom programu HRT-a.

učiteljica Ksenija Kovačić i knjižničarka Ana Novotny

Komentari