Čitajmo naglas, čitajmo zajedno: zaboravljene knjige

I ove godine sudjelovali smo u hvalevrijednom projektu. U petak, 27. svibnja 2019., mi knjižničarke smo otišle u kino Tuškanac u pratnji naše knjižničarke Ane Novotny na završnicu projekta „Čitajmo naglas, čitajmo zajedno“. Na početku su bili uvodni govori, a poslije su bile točke. Priredba je kasnila 10-ak minuta, ali to nam nije pokvarilo raspoloženje. Vrijeme do stanke je brzo proletjelo, a tijekom stanke smo se dobro najele i fotografirale. Mi smo nastupile 16. po redu. Ukratko smo se predstavile, rekle smo kako smo odabrale knjigu „Ta čudesna stvorenja i mi“ Vladimira Purića koju smo čitale naglas od rujna te je onda pušten film koji smo snimile. Same smo napisale scenarij i ove godine.
Sve su točke bile jako zanimljive. Mislim da se svima najviše svidio Kahoot kviz koji je uslijedio nakon što smo čuli nešto o zubima. I mi smo također sudjelovale u Kahoot kvizu, no nismo bile prve. Kada je to sve završilo otišle smo na sladoled i kolače u Kraš.

knjižničarke na sladoledu

Ondje smo iznijele svoja mišljenja o priredbi. Nije nam se svidjelo što je bilo jako puno knjiga koje se i danas čitaju za lektiru, a to nije cilj ovoga projekta. Također nas je iznenadilo što je bilo jako puno snimki, što nije bio slučaj prošle godine. Sve su točke bile jako zanimljive i vesele.

niti kiša nam ne može pokvariti raspoloženje

Iako je kiša jako padala nije nam pokvarila planove, već smo se jako zabavile skačući po kiši, a na kraju je Elena bila najviše mokra. Ta četiri sata priredbe proletjelo nam je, da možemo, sigurno bismo ovo ponovile. Veselimo se sljedećoj godini!

Lucija Palikuća, Elena Tašev, Ema Palikuća i Magdalena Denić

Komentari