Iz ledene jame u vrele bazene

Stigao je i taj dan… U petak 6.6.2019. godine osmi razredi išli su na izlet u Sloveniju. Krenuli smo u 4 sata ujutro. Svi pospani jedva smo se dovukli do škole, no ubrzo svi smo se ubrzo razbudili. U busu je bilo jako zabavno. Igrale su se razne igre i bilo je puno smijeha. Oko 8 sati stigli smo u Sloveniju. Prvo smo išli posjetiti Postojnsku jamu, no u nju smo mogli ući tek oko 9 sati. Dok smo čekali ulazak provodili smo vrijeme u prirodi. Kada smo konačno mogli ući u jamu svi smo bili jako uzbuđeni. Nakon trenutnog šoka zbog hladnoće u jami, koja nam trenutno nedostaje, svi smo veselo uskočili u vagone vlakića. Vjerujem da je vožnja vlakićem svima bila najzabavniji dio zato što smo svaki puta kada smo prošli ispod nekog stalaktita svi sagnuli glavu.

čovječja ribica je i beba zmaj

Nakon vožnje šetali smo unutar jame. U jednom trenutku čak je nestalo i struje. Svi smo se odmah dohvatili mobitela da bi osvijetlili put. Iako nam je vodič bio Slovenac s lakoćom smo ga razumjeli. Nakon obilaska jame otišli smo u razgledavanje Ljubljane. Imali smo sat vremena da obiđemo grad te kupimo suvenire ili što već želimo. Na svakom koraku u obilasku Ljubljane vidjeli smo zmajčeke.

naša urednica u Ljubljani

Nakon sat vremena provedenih gledajući gradske ljepote, obilazeći trgovine i slikajući se po gradu okupili smo se na dogovorenom mjestu. Svi željni konačnog odlaska na bazene brzo smo se uputili u autobus. Nakon kratke vožnje stigli smo te svi utrčali u terme.

Nakon trosatnog plivanja, ronjenja i spuštanja toboganima svi iscrpljeni vratili smo se u autobus. Nije nam trebalo puno do Zagreba pa nam je čak bilo i malo žao zbog toga. Iako nam je ovo bio zadnji izlet nije bio nimalo dosadan. Svi su bili još opušteniji i bolje se zabavljali. Profesori su bili još pristupačniji.

razrednici osmaša

Svi smo uživali i dobro se zabavili. Bio je to jedan od boljih izleta, svakom bih ga preporučila.

Komentari