Kaufland i dalje daruje voće našoj školi

Ove školske godine Kaufland je odlučio iznenaditi učenike  OŠ Vugrovec-Kašina. Učenici su svojim kreativnim radom pobijedili na natječaju za voće i povrće koje je organizirao Kaufland u pretprošloj školskoj godini te smo prošle godine postali partnerska škola ViP i  kao nagradu počeli smo dobivati voće, ali zbog štrajka i pandemije nastava se nije održavala tijekom cijele godine i zato je Kaufland odlučio bez obzira na to što ove godine nije organiziran novi natječaj, svejedno nam donirati voće i povrće. Superjunak kojeg smo za potrebe spomenutog natječaja osmislili i koji je pobijedio na natječaju, zvao se Janko Furtarijanko. Janka Frutarijanka smo radili u knjižnici i bilo je tu malih nesuglasica oko njega dok se svi nismo usuglasili, ali je sve odlično završilo. Janko Frutarijanko nas je zapravo naučio timskom radu. Crtanju crteža priključili su se i učenici nižih razreda, a cijeli projekt su tada nadgledali tadašnja knjižničarka Ana Novotny i tadašnji pedagog Igor Salopek.

certifikat za partnerske škole

 

 

Još od 2017. godine kroz projekt „Kaufland škola voća i povrća“ Kaufland djeci u osnovnim školama svaki tjedan od početka do kraja školske godine donira svježe voće i povrće.

Već četvrtu godinu zaredom s ponosom provodimo projekt „Kaufland škola ViP“ s kojim djeci u osnovnim školama želimo pomoći da steknu zdrave navike, i to ne samo govoreći o voću i povrću, već stavljajući im zdrave proizvode direktno na stol, i to svakog tjedna, kroz cijelu godinu.

Kroz prošlu školsku godinu Kaufland je ostvario suradnju s čak 39 javnih osnovnih škola u Hrvatskoj – po jedna partnerska škola ViP za svaku poslovnicu Kauflanda. Ove godine Kaufland nastavlja donirati prošlogodišnje škole ViP i tako će učenicima osigurati dodatni zdrav obrok u školama.

Kaufland će tijekom školske godine 2020./2021. kroz ovaj projekt donirati oko 140 tona svježeg voća i povrća, a do kraja školske godine 2020./2021., svježa donacija školarcima će doseći gotovo 500 tona!

 Maštoviti učenici će sada uživati u svježoj i zdravoj hrani koju su pritom sami svojim trudom zaslužili i zato nam je još slađa i ukusnija.
Mihaela Pavlović i Magdalena Mamić

Komentari