In corpore (BORO)sano

Ovogodišnji je Eurosong svakako bio jedan od zanimljivijih – bilo da se govori o samim pjesmama i natjecanju ili ujedinjenju više nacija za jednu. Iako Mia Dimšić, predstavnica Hrvatske, nije došla do finala, i veliki je dio naše zemlje i dalje imao svog favorita. Ali ne samo da je do finala došla i srpska predstavnica, Konstrakta sa pjesmom po imenu “In corpore sano”, koja je ujedinila gotovo cijeli Balkan, nego i jedan od hrvatskih proizvoda zajedno s njom. Za nastup na Eurosongu je važan sveukupan dojam – kod Konstrakte je to bilo bijelo odijelo sa cvijećem i Borosane, cipele hrvatske marke Borovo. Iako ih ona nije mogla nabaviti u Srbiji, za nju je to učinio njezin prijatelj Dejan Aćimović koji je kupio jedan bijeli par baš u Zagrebu, pa ih zatim uručio  redatelju Zrinku Ogresti koji je kutiju s cipelama zatim dostavio pjevačici.

Borosana je izrađena ručno od prirodnih materijala te je stvorena je prema anatomskim svojstvima ženskog stopala, čime se postigla uspješna kontrola svih njegovih bitnih dijelova. Originalno je bila kreirana za žene koje dugo stoje ili mnogo hodaju, a danas je postala moderan, poželjan ali i udoban modni dodatak.

Možda ih je Konstrakta baš zato i odabrala; govoreći o gotovo nepostojećem zdravstvenom osiguranju za umjetnicu u Srbiji. A za nogu naravno nema zdravijih cipela od Borosana.

Nakon njenog nastupa Borosane su postale puno prodavanije i popularnije.

Ovo je prvi put da je itko pjevao pjesmu na latinskom, a Konstrakta je bila jedina na ovogodišnjem Eursongu koja nije imala ni malo engleskog u svojoj pjesmi. Sa svojom je pjesmom postigla 5. mjesto sa 315 bodova, od kojih je 225 stiglo od publike. Iako je Konstrakta Srbiju dovela gotovo do vrha (kao i hrvatske borosane), to su ipak učinili predstavnici Ukrajine, bend Kalush s pjesmom Stefania.

 

Gabi Pavlović

Komentari