Dugoočekivana priredba za Dan škole

Naša škola, OŠ Vugrovec-Kašina u srijedu 15. 6. 2022. obilježavala je svoj dan. Učenici su imali razne aktivnosti u kojima su mogli sudjelovati. U 9:30 za učenike se održao tradicionalni nogometni turnir u kojem su snage odmjerili učenici Vugrovca i Kašine. Za posjetitelje pripremljena je priredba u organizaciji prof. Adele Barbić i Katarine Jukić s početkom u 11 sati. Na samom početku priredbe puštena je hrvatska himna, a potom je voditeljica Lara Lambevska iz 6. a predstavila maskotu naše škole. Kao što većina zna, Kašina je vrlo poznata po zmaju koji svojim repom izaziva potrese. Baš zbog toga zmaj je maskota naše škole, no detaljnije o tome možete pročitati na našoj stranici u drugom članku.

maskota i voditeljica programa Lara Lambevska

Čudo

Učenici 1. a i 1. b razreda ove godine su povodom Dana škole na priredbi izveli glazbenu točku ,,Čudo˝ pod voditeljstvom D. Arbutine i V. Kašnar. Izvedba je popraćena plesom koji još dodatno opisuje stihove pjesme. Svi su bili oduševljeni našim najmlađima koji su nas sve razgalili i nasmijali.
Eko-škola i nagrađeni učenici 
Slijedilo je predstavljanje Eko-škole o kojem detaljnije možete pročitati u našem Zmajčeku. Nakon toga ravnatelj je predstavio našu školu i pozdravio sve prisutne govorom i nakon toga učenici naše škole dobivali su nagrade za svoje uspjehe kroz školsku godinu.
eTwinning i Erasmus+
U prikazanom filmu prikazani su svi eTwinning i Erasmus+ projekti u kojima smo sudjelovali ove školske godine. U projektima su sudjelovale učiteljice Nataša Lambevska, Snježana Prusec Kovačić, Dijana Požgaj, Nina Rezo i Marina Sertić. Sažetak svih tih aktivnosti bilo je moguće pogledati u videu koji se prikazivao na platnu. Video je trajao oko dvije minute, a prikazale su se fotografije svih projekata i aktivnosti provedenih u ovoj školskoj godini.
Long, long ago pjesma je koju je izvela Gabriela Kolomaz na violini.
Sreća i Šaputanje
Učenici 1. i 3. razreda PŠ Planina Donja zajedno su izveli točku ,,Sreća˝ i ,,Šaputanje˝. Njihova voditeljica bila je S. Turajlić. Prvo je svatko od sudionika točke imao kratku rečenicu o sreći te su, nakon što je svaki sudionik završio, krenuli pjevati pjesmu ,,Šaputanje˝.
Smijeh nije grijeh izveli su učenici 4. a razreda, a uvježbala ih je učiteljica Klara Vidović.
Slijedio je recital učenice Katarine Jurić (voditeljica: Katarina Jukić), a Josip Denić odsvirao je skladbu na gitari.
Step by step

Ena Kašnar, Paola i Ema Greguranić su trojka koja je na ovogodišnjoj priredbi povodom Dana škole predstavila svoj hobi. Imale su točku pod imenom “Step by step” u kojoj su minutu plesale step. Na sebi su imale crno-zelenu odjevnu kombinaciju te, naravno, cipelice za stepanje. Nakon svog nastupa dobile su veliki pljesak, koji je svakako bio zaslužen.

Priredba je završila u prigorskom tonu. Za to su se pobrinuli učenici 3. a razreda i njihova učiteljica Katarina Hauer kad su izveli pjesmu Ftiček veli, a priredba je završila folklornom izvedbom dječjih pjesama i plesova Međimurja te jednim vlakićem (Ide cug). Polaznike KUD-a Kašina je izvježbala Eva Đuran.
Ide živi cug!
Nakon priredbe učenici, učitelji i ostali posjetitelji mogli se se fotografirati s našom maskotom, a fotografiranje su obavili polaznici INA-e FiF (mentorica: Marina Sertić)
zmajčeki sa Zmajčekom
Eko kviz
Nakon što je priredba završila slijedio je eko kviz koji je organizirala prof. Maškarin. Pitanja na Kahootu su bila iz biologije i geografije. A pomagači su bili Dora Soldo i Ivo Perić. Na kvizu su bili učenici sedmih i osmih razreda, a pitanja su bila vezana uz održivi razvoj, brigu o okolišu, recikliranju i sličnom.
Veseli nas što se priredba održala uživo i bilo je lijepo podružiti se i pokazati svoj trud.

Dorotea Sudar, Mihaela Pavlović, Malena Hrustić, Gabi Pavlović

Komentari