Mladi kajkavci u Domjanićevom kraju

Svake godine učenici naše škole sudjeluju u pjesničkom festivalu Pod murvu na Krče s prelijepim pjesmama napisanim na kajkavskom narječju. Ove godine je petnaest pjesama iz naše škole bilo objavljeno u zbirci. U nedjelju, zadnji dan manifestacije, u Adamovcu se održavala priredba za nagrađene učenike i pjesnike te su oni i par drugih učenika čitali svoje pjesme.

ravnatelj naše škole, nagrađene učenice i njihove mentorice

U toj priredbi je sudjelovala Lea Budek s nagrađenom pjesmom ,,Bucko”, a mentorica joj je bila profesorica Nataša Lambevska. Uz nju sam bila ja s pjesmom ,,Tu sem, al nisem” s mentoricom profesoricom Dijanom Požgaj. Tamo je trebala biti i Alana Paj s nagrađenom pjesmicom pod imenom ,,Dečec”, ali nažalost nije mogla prisustvovati izvođenju svoje pjesme. Pjesmu ,,Moj prigorski kraj” pročitala je i naša učenica Tia Gregurec, a uz nju je bila i njezina mentorica Snježana Prusec-Kovačić. Još jedanaest pjesama učenika naše škole objavljeno je u ovogodišnjem zborniku.

Ivan Đuran, Dorotea Sudar i Filip Podgorski-Blažak sa svojim zahvalnicama

Na priredbi su bili pročitani i drugi radovi iz kategorije odraslog pjesništva te ulomak iz priče ,,Trebala se zvati Nera” Tibora Martana. Poslije toga je bila organizirana priredba u šatoru, gdje smo svi zajedno bili i zabavili se uz pjesme KUD-a! Velike pohvale svima s objavljenim pjesmicama!

Gabi Pavlović

Komentari