Povratak u osnovnu – predstavljanje srednjih škola

U petak, 30. 9. u 8. a razred na Sat razrednika došle su bivše učenice naše škole – Ema Combaj, Valentina Kučiš-Vuković, Ana Cugšver, Lana Maljak i Nikolina Cugšver. Prezentirale su nam srednje škole koje one pohađaju. To su bile Prva ekonomska, Agronomska i Prometna. Pripremile su nam digitalne prezentacije u koju su napisale sve o svojim školama. Saznali smo koliko se razreda svake godine upisuje (npr. u Prvu ekonomsku svake godine se upisuje 10 razreda, s otprilike 20 učenika), kakvi su profesori i gdje se škola nalazi. Meni se posebno svidjela Prva ekonomska. U početku sam mislila da su gimnazija i ekonomska vrlo slične, ako ne i iste, ali sam shvatila da su dosta različite. Nakon gimnazije potrebno je ići na fakultet jer se ne stekne zanimanje, a nakon ekonomske to nije potrebno, odnosno može se, ali opet imaš neko zanimanje. Za sve one koji možda razmišljaju o upisu u Agronomsku ovo je popis zanimanja kojima se možete baviti: agrotehničar, vrtlar ( poljoprivredni tehničar ), agroturistički tehničar, fitofarmaceut – četverogodinšnji smjer, cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik – trogodišnji smjer. U istoj ustanovi nalazi se više škola: Agronomska, Prehrambena… Praksa je obavezna. Prometna škola svojim učenicima u sklopu školovanja omogućuje besplatno polaganje prve pomoći i tečaj vožnje.

Njihove prezentacije su nam puno pomogle da vidimo koje mogućnosti nude još neke srednje škole. Mislim da su se neki učenici zainteresirali za određenu školu koju sa nam predstavile. Meni se svidjela ekonomska i mislim da ću ju staviti među škole koje bih voljela upisati.

Hvala našim bivšim učenicama što su odvojile svoje slobodno vrijeme, pripremile iscrpne prezentacije i došle na naš Sat razrednika. Veselimo se budućim prezentacijama.

Lucija Hrgetić

Komentari