50. rođendan Kuće sv. Franje

Ravnatelj naše škole, pedagoginja i mi novinari u petak 7. listopada posjetili smo Kuću sv. Franje u Vugrovcu povodom njezinog 50. rođendana.

ravnatelj i novinarke

Na proslavi 50. godišnjice Kuće sv. Franje također smo mogli vidjeti priredbu od sveukupno 10 točaka. Priredba je započela prezentacijom o radu kuće. U prezentaciji smo saznali mnogo toga novoga o Kući sv. Franje. Nakon prezentacije slijedila je recitacija ,,Hrvatska˝ Drage Ivaniševića, a zatim smo čuli dječje razmišljanje o životu – ,,Neću odustati˝. Kasnije smo vidjeli igrokaz ,,Bog u posjeti˝ te čuli duhovnu pjesmu ,,Slavi kćeri sionska˝. Uslijedilo je još pjesama poput ,,Što djeci treba˝ i ,,Samo je ljubav tajna dvaju svjetova˝ koje su izveli korisnici kuće. Još jedno od razmišljanja koja smo mogli čuti je bilo razmišljanje korisnice ,,Moj put˝, a nakon toga su korisnici kuće otpjevali pjesmu ,,Zahvali˝. Na kraju priredbe smo pogledali video – 50 godina Kuće sv. Franje. U njemu smo mogli vidjeti dosta o raznim trenucima i događajima u Kući sv. Franje kroz ovih 50 godina. Priredba je bila prekrasna i dirljiva i svi su se zaista potrudili. Nakon priredbe smo se poslužili hranom i pićem, obišli kuću i intervjuirali nekoliko djelatnika kuće.

,,Voditeljica sam Caritasove kuće Sv. Franje. Hvala što ste danas ovdje, danas je točno pedeset godina rada, brige o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naša djeca su smještena u ovoj kući i nastojimo da im je svaki dan zanimljiv, dinamičan i lijep, i da imaju sve što imaju njihovi vršnjaci.”
Ivana Vincek Kovačić
voditeljica Kuće i ravnatelj naše škole
,,Moja uloga ovdje je biti volonter, znači druženje s djecom, posvećivanje vremena, ljubavi i pažnje, pisanje zadaća, igranje nogometa i ostalih aktivnosti. Djeci bih poručio da budu dobri u školi, da iskoriste svoju priliku i da ne zaborave uživati u životu prvenstveno.”
,,Psihologinja sam u Kući sv. Franje u Vugrovcu. Djeci bih poručila povodom pedesete godišnjice Kuće sv. Franje da uvijek ima nade i da nikad ne treba odustati.”
Mia Vilić
Ravnatelju naše škole uručena je i zahvalnica za doprinos u radu s korisnicima Kuće.
ravnatelj sa zahvalnicom
Ugodno smo obilježili ovu veliku i važnu obljetnicu i želimo Kući još puno uspjeha i okruglih obljetnica.
Malena Hrustić i Gabi Pavlović

Komentari