Vugrovečki tigrovi i mali rigači vatre iz Kašine zasjali na High five kvizu

Već tradicionalno i ove godine je kviz High five na Zagrebačkom velesajmu izazvao veliko zanimanje među učenicima naše škole. Kako i ne bi, radi se o kvizu u kojem učenici mogu testirati svoje znanje u sedam kategorija (književnost, sport, povijest, geografija, znanost, umjetnost i razno) , ali se i dobro zabaviti. Osim toga, legenda o Đurđekovec boyzima još uvijek kruži školom 😊te bi naši mali kvizaši htjeli dohvatiti njihov rekord.

Đurđekovec boyzi izdominirali na kvizu na Interliberu

A ako i ne uspiju, ništa strašno – na kvizu se ekipa uvijek dobro zabavi, nešto nauči i ima priliku kupiti koju knjigu na Interliberu (ili samo pojesti fritule ili hot – dog 😊).

Kašinski zmajčeki i Vugrovečki tigrovi su se zaputili u nove pustolovine 10.11., predvođeni mentorima i sastavljačima kviza profesorima Damirom Obadom i Kristijanom Prugovečkim. Naravno, iako su mentori sastavljači kviza (uz pomoć poznate kvizašice Petre Lypolt), mali kvizaši ne znaju koja ih pitanja na kvizu očekuju.

Voditeljica programa je, po običaju, bila lovkinja Morana Zibar, koja je natjecatelje i ovaj puta osvojila humorom i dinamičnim vođenjem kviza. Eh, da ste imali priliku vidjeti lica naših malih kvizaša kada su skužili tko vodi kviz…

Napeto je bilo do samog kraja, naša ekipa Vugrovečkih tigrova je završila na diobi drugog mjesta sa još tri ekipe, sa samo bodom manje od prve ekipe – Kovačića.

Uslijedilo je pripetavanje, odnosno pitanje procjene koje je odlučilo o poretku od drugog do četvrtog mjesta. Pitanje je glasilo – koliko je u prošloj školskoj godini u RH bilo osnovnoškolaca (oko 310 000) ? Tigrovi su u procjeni bili druga najuspješnija ekipa, te su tim odgovorom osvojili treće mjesto i nagrade. Prugaste beštije  su nastupile u sastavu – Vilena Vojnić, Zora Mara Sikora, Lara Šebek, Tin Rezo i Matej Polovanec.

Mali rigači vatre i izazivači kašinskih potresa su ovoga puta skupljali iskustvo, a broj bodova je vrlo dobar, budući da se radilo u učenicima šestih razreda koji dobar dio gradiva sa kviza još nisu ni učili – njihovo vrijeme tek dolazi 😊 Zmajčeke su predstavljali Emanuel Severović, Josip Denić, Julija Forko, Jan Nežić i Mihael Lončar.

Do nekog sljedećeg kviza pozdrav,

Kristijan Prugovečki

Komentari