LiDraNo – miš i zmajček našli su mjesto pod suncem u novoj školi domaćinu

Kao i svake godine do sad, tako su i ove godine naši učenici ponovno pokazali umijeće pisanja i glumljenja na LiDraNu. Tako smo se 7. veljače 2023. uputili u Osnovnu školu Sesvetski Kraljevec kojoj je ovo bila prva godina da je organizirala ovo natjecanje. Na općinskoj razini smo imali radove u gotovo svim kategorijama (osim skupnih scenskih). Došli smo tamo negdje oko pola deset pa smo imali pola sata do početka okruglog stola. U jednoj su učionici pustili film Čudo koji smo, iako smo ga odgledali već par puta, ostali gledati. Malo smo prošetali po školi i pogledali učionice i likovne radove koji su bili izloženi.

Andrea Puzak s članovima Povjerenstva za literarni izraz
Konačno je bilo vrijeme za početak okruglog stola samostalnih novinarskih radova. Nakon par komentara Branke Primorac i Marijana Šimega, dugogodišnjih članova Povjerenstva, o sveukupnom dojmu radova pristiglih na LiDraNo ove godine, krenuli smo na onaj očekivani dio – proglašenje najuspješnijih radova. Odmah smo doznali tko prolazi dalje, tj. na gradsku (županijsku) razinu. Iz novinarske kategorije to su radovi ,,Nova škola, novi snovi” Dorotee Sudar i ,,Tko se boji miša još?” Gabi Pavlović. I u drugim kategorijama naši učenici nastavit će na gradskoj razini! U literarnom stvaralaštvu je to Andrea Puzak i njen rad pod imenom ,,Mjesto pod suncem”. Dorian Puškarić se predstavio na scenskom dijelu natjecanja i to izvrsnom izvedbom vlastite pjesme na kajkavskom ,,Kašinski zmaj” te će i on svoju izvedbu imati priliku ponoviti na gradskoj razini.
scenski nastup Doriana Puškarića

Osim toga, na gradsku razinu su automatski poslani i Zmajček kao školski list, te Ivan Đuran, naš glavni urednik i radijska emisija ,,Turski mozaik” koju smo Zora Mara Sikora i ja snimile o našem posjetu Turskoj.

Nakon svih uzbuđenja, počastili smo se ukusnim palačinkama i vratili se u školu.
Vidjet ćemo kako će se ovo natjecanje nastaviti tek 27. veljače, a nadamo se što boljim rezultatima za sve!
Gabi Pavlović

Komentari