Posadili smo edukativni voćnjak

Planiranoj sadnji voćnjaka kod PŠ Vugrovec prethodilo je raskrčivanje očistili smo istočne padine školskog dvorišta. Vatrogasci su nam pomogli u tome, kao i neki mještani Vugrovca i okolice. Dobili smo donaciju 230 biljaka i voćaka koje nam je donirala firma GREEN FUSION iz Varaždina. I prije samog početka ove ekoakcije, javilo se jako puno volontera (policija, sportski klubovi, vatrogasci…..). I Grad Zagreb je na svojim stranicama pozvao sve zainteresirane građane da se priključe ovoj hvalevrijednoj akciji.
Nekoliko dana prije sadnje ravnatelj naše škole, Vladimir Vuger obratio se svojim djelatnicima i učenicima sljedećim riječima: ,,Vjerujem u vas i znam da ćemo zajedničkim snagama odraditi ovu akciju, koja će uvelike pridonijeti promociji naše škole i cijelog Prigorskog kraja.”
ravnatelj naše škole, Vladimir Vuger sadi voćke

Stigao je i Dan planeta Zemlje, 22.4.2023. godine, dan kada je održana akcija u područnoj školi Vugrovec. Ispred škole stajao je štand gdje su posjetitelji mogli kupiti stvari koje su izradili učenici.

radovi naših učenika

Akciji sađenja voćaka su se pridružili mnogi učitelji, učenici, roditelji, ali i razni volonteri. Najveći dio učenika bio je iz Vugrovca, a nešto manji broj iz Kašine. Prije početka sadnje, došao je gradonačelnik, gospodin Tomašević u pratnji svoga zamjenika. Akciju su popratile i razne medijske kuće. U školi se nalazio razni pribor koji nam je trebao pomoći u sadnji ( lopate, motike…). Imali smo kratko predavanje u kojem smo čuli koje ćemo sve voćke posaditi te kako ih uopće posaditi. Nakon toga predavanja započeli smo sa sadnjom. Bilo nam je jako zanimljivo i svi smo naučili nešto novo o vrtlarenju što ćemo moći primijeniti i doma. Ova akcija dio je i našeg projekta Budi STEMfluencer u sklopu kojega smo planirali izgradnju edukativnog voćnjaka i zato zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju. Veselimo se budućim plodovima našega zajedničkog rada.

Lucija Hrgetić

Komentari