Uganda na priredbi povodom Dana kruha u PŠ Vugrovec

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi obilježen je 13. listopada 2023. U svim našim školama bile su priredbe i blagoslov hrane. U Vugrovcu je priredba bila lijepo osmišljena i realizirana. Vjeroučiteljice Sara Rimac i Mirjana Novak ostvarile su suradnju sa jednom školom u Ugandi te pripremile video koji je tehnički uredio naš učitelj informatike Bruno Keber.

Svi prisutni su zainteresirano pogledali video koji je prikazivao uvjete odrastanja i života u Ugandi i u Hrvatskoj, što koja djeca jedu, na čemu su zahvalni i sl. Saznali smo da je kruh u Ugandi veoma skup i da ga jedu vrlo rijetko. Učenica Lucija Tomakić prevodila je sa videa ono što su govorila djeca i učitelj iz Ugande, jer nisu svi u mogućnosti titlove čitati potrebnom brzinom. Nakon videa iz Ugande „PJESMU O KRUHU“ prekrasno je otpjevala Natalija Brezak uz glazbenu pratnju Viktora Brezaka. Učenici drugih razreda iz Vugrovca su odličnim scenskim prikazom pokazali put OD ZRNA DO KRUHA. Imali smo priliku čuti na iznimno tečnom njemačkom jeziku recitaciju ERTNEDANK u izvedbi Eme Čabraja. Za kraj priredbe prisutne je razvedrio Lovro Filipović na harmonici.

 

nastup Lovre Filipovića na harmonici

 

Voditelji priredbe bili su Tea Greguranić i Martin Potočić koji su vrlo profesionalno odradili svoj dio posla. Nakon priredbe uslijedio je blagoslov hrane. Liječnik koji je nakon nekoliko godina liječničke karijere, odlučio postati svećenik, a zatim kao svećenik u Rimu na Gregorijani specijalizirao dubinsku psihologiju, čovjek koji je i psihoterapeut, blagoslovio je kolače, kruh, peciva, učenike, učitelje i školu. Uslijedilo je zajedničko blagovanje i pakiranje hrane za pučku kuhinju.

Tea i Ivona Baričević

Komentari