Jesensko uređivanje kamenjara

Mladi cvjećari, učenici 3. C razrednog odjela sudjelovali su 12. listopada 2023. godine u jesenskom uređivanju kamenjara, radionici povodom obilježavanja STEM dana škole.

Na pripremljeno tlo i kamenje učenici su sadili biljke za kamenjar (čuvarkuću, lavandu, pustinjski ružu, vrijesak i mnoge druge…) koje su sami donijeli. Marljivo su uzeli alat u ruke i uz pomoć učiteljica Snježane Fišter, Doroteje Budek i učitelja Vlade Kašnara posadili svatko svoju biljku. Uživali su u prirodi, zajedničkom druženju i praktičnom radu. Na kraju su posađene biljke dobro zalili. Vesele se kako će njihove biljke u kamenjaru uz redovitu brigu lijepo rasti i krasiti okoliš škole.

Intervjuirali smo učitelja Vladu Kašnara o njegovoj radionici pod nazivom Uređivanje kamenjara. Rekao nam je da je ovo jesensko uređivanje kamenjara u kojem sudjeluju učenici 3.c razrednog odjela. Objasnio nam je kako se priprema tlo za kamenjar, kako se postavlja kamenje, koje biljke rastu u kamenjaru i slično.  Radionica se razlikuje po tome što ima puno praktičnog rada i fizičkog rada. Mora se raditi rukama, malo razmišljati kako ćemo gdje što rasporediti, koje će biljke biti više u zraku, a koje će biti niske.  Došlo je puno učenika i svi koji su se javili su se i odazvali. Poveznica s radionicom STEM vrt im je to što se radi vani i radi se na otvorenom te se i jedni i drugi bave biljkama. Učitelju se najviše sviđa njegova radionica.

Karla Hrgetić, Iva Domić, Gabriela Filipović

Komentari