STEM vrt – Koji kukci žele sobu u hotelu?

Što biljka treba za klijanje? Što se krije u sjemenkama povrća? Što se s brašnom zbilo da je poplavilo? Koji materijal je potreban za gradnju Hotela za kukce? Koji kukci žele sobu u Hotelu? Što kukci uopće rade u vrtu? U radionicama STEM – vrta saznali smo odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja o sijanju sjemenki u klijalištu i o izradi Hotela za kukce te rezultate analize tla STEM vrta.

U sklopu radionice STEM vrt učenici 4.c uređivali su vrt. Učiteljica Kristina Patačić objasnila nam je što učenici rade. Ubrali su: ciklu, mrkvu, patlidžan, tikvice i paradajz. Još će i obrezivati salatu, prikupit će sjeme, dovest će vrt u red. Ova radionica se razlikuje od drugih radionica po tome sto su na zraku i u prirodi su. Učenicima se radionica svidjela jer ne trebaju ništa prepisivati i nisu u zatvorenom. Najdraža radionica im je njihova STEM vrt, ali im se sviđa i virtualna škola. Radionicu STEM vrt vode učiteljice: Đurđica Culjak, Dunja Klepac i Kristina Patačić.

Također smo intervjuirali učiteljicu Dunju Klepac koja nam je rekla da su učenici sadili sjemenke i sijalište dok su drugi provodili kemijsku analizu tla i također su napravili hotel za bube od materijala i uputa koje su dobili u kutijama za izradu hotela za bube.

učenici su radili analizu tla

Učiteljica je napomenula da se na kutiji nalaze slike kukaca koji su vjerojatni posjetioci tog hotela kojeg su izradili.

Nika Posavec, Luka Hrustić, Kim Tudek i Dorotea Jakopović

Komentari