Robot kao prijatelj

Robot kao prijatelj? U čudesnom svijetu robotike i programiranja ništa nije nemoguće. U sklopu ove radionice učenici su imali zadatak oživjeti robota i krenuti na avanturu.

Dođi, isprogramiraj, pokreni, s robotom se sprijatelji!

Na STEM danu na radionici iz robotike mogli ste vidjeti puno zanimljivih stvari. Bilo je puno djece i učitelja. Na radionici robotike bilo je malih ,,autića” koji su bili isprogramirani da se voze po stazi. Imali su STEM box, 11 igara koje su učenici isprogramirali u Scratchu i koje su polaznici mogli igrati, kao i tri različita programa koje su učenici mogli samostalno isprogramirati na Microbitu pomoću uputa i nekoliko svima dobro poznatih igara koja se igraju pomoću Microbita. Profesorice iz fizike, Lea Ranec i Katarina Živković su organizirale mjerenje temperature i različite pokuse iz fizike pomoću Microbita, termometara, grafoskopa i slično. Kako bi pripremile ovu radionicu, učiteljica Petra je radila sa svojim učenicima na redovitoj nastavi, učiteljica Dora je radila s nižim razredima iz Kašine na izvannastavnoj aktivnosti, a učiteljica Valentina na INA-i sa 6. razredima u Kašini.

autić vozi po stazi

Kada su Norvežani došli u obilazak radionica, Ivan Nevistić im je pokazao pokus sa microbit-ima koji su mjerili temperaturu u crnom i bijelom omotu, mislim da se to Norvežanima svidjelo, tamo je bilo i par novinara. Kroz razne programe rekreirali neke igre npr: Križić kružić, Čovječe ne ljuti se itd. Mogli smo vidjeti i robota koji vozi sam po putu koji je nacrtan, igre u scratchu koje možeš igrati i isprobati, program u kojemu se programira microbit… Najviše nam se svidio Čovječe ne ljuti se s microbitom.

Čovječe ne ljuti se na drugačiji način

Karlo Kovačić, Luka Hrustić, Matija Mađer

Komentari