Vjenčići na humanitarnom uskrsnom sajmu

Osnovna škola Vugrovec-Kašina odazvala se na poziv Župnog Caritasa u Vugrovcu za pomoć siromašnim obiteljima i župljanima Vugrovca. Ravnatelj Vladimir Vuger pozvao je svoje djelatnike da se odazovu i pripreme sa svojim učenicima ukrase i pisanice za prodaju. Učiteljice Snježana Fišter, Anita Jeren, Verica Jadanec i Kristina Sajković potaknule su učenike da izrade  pisanice i vjenčiće od rafije i slame ukrašavajući ih vunom, perlicama, salvetama i starim šalovima.

Učenici drugog, trećeg, šestog i osmog razreda izradili su prekrasne pisanice i vjenčiće od recikliranih materijala i ukrasa koje su čuvali u svojim ladicama, a rezultat rada i truda bila je  prekrasna prodajno humanitarna izložba održana poslije misa u nedjelju 18. 3. 2018. u predvorju Župne crkve sv. Franje Ksaverskog u Vugrovcu.

Roditelji naših učenika kao i svi drugi vjernici za čas su pokupovali sve ukrase i pri tom se zasladili uskrsnim kolačima koje je za tu prigodu ispekla mama Marija Polovanec. Nismo stavljali cijene na ukrase i kolačiće već  je svatko dao od srca koliko može,a srca su bila velika jer je prikupljeno 3 831. 15 kn. Župnik Filip Lucić zahvalio se svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

bty

 

Kristina Sajković

Komentari