Malo o čaroliji i zajedništvu…

Čarobna priredba u PŠ Prekvršje

Nebitno radi li se o matičnoj školi ili područnima, svaka škola krije svoja blaga: od pjevača i pjevačica do glumaca i glumica. U utorak, 17. prosinca, sam bila dio te čarolije, tj. imala sam čast pogledati još jednu priredbu u PŠ Prekvršje.

Roditelji, bake i djedovi su se okupili da bi pogledali svoje najmlađe, a imali smo i posebne goste. Došli su učiteljica Gabrijela iz PŠ Vugrovec i umirovljeni profesor Željko Bošnjaković koji je radio u našoj školi. On je, zajedno s ravnateljem, bio pratnja našem zboru. Pjevalo se, plesalo i glumilo, a cijeli je program osmišljen zahvaljujući učiteljicama Nataši, Zrinki i Mateji. Bilo je zabavno gledati svestrane učenike koji su u svakoj točki pokazali nešto novo. Toliko je bilo dobro da smo se izborili i za bis! 

Božićni Most generacija 

i veliki i mali korisnicima su ovo prijepodne uljepšali

Repriza svega je bila dva dana poslije, ali ovoga puta je mjesto radnje bio Dom za starije i nemoćne Peščenica s kojim naša škola već godinama surađuje u projektu Most generacija. Ondje je publika bila oduševljena viđenim, a korisnici Doma su srdačno zapjevali s učenicima. Atmosfera je bila veličanstvena, a posebno mi se svidjelo vidjeti toliko nasmijanih lica oko sebe!
Nastave nema, iščekuje se nestrpljivo Božić pa bih za kraj iskoristila misao iz igrokaza koji je napisala učiteljica Matea: „Božićne su kuglice različite i svaka je posebna na svoj način, a takvi budite i vi – jedinstveni. Ne dopustite da netko umanji intenzitet vašega sjaja!”

knjižničarka Ana Novotny

Komentari