Večer matematike – zabavna strana matematike u autobusu i u školi

Ove školske godine Večer matematike 2022. održala se 1. 12. Prema uputama Hrvatskog matematičkog društva, termin (vrijeme) održavanja bilo je proizvoljno. Ove godine u Večeri matematike u našoj školi sudjelovalo je 419 sudionika (učenika, učitelja i asistenata).
Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.
Razredna nastava održala je Večer matematike na način da je svaki učitelj to odradio sa svojim razredom, dok se u predmetnoj nastavi od 5. do 7. razreda  Večer matematike održala tijekom sata matematike, ili odmah iza nastave.
veselje na satu Matematike
Osmi razredi naše škole su 1. 12. krenuli na dvodnevnu terensku nastavu u Vukovar. Zbog gustog rasporeda na terenu, odlučeno je da Večer matematike s osmim razredima održimo 2. 12.u autobusu na putu prema Zagrebu, napuštajući Vukovar. Učiteljica Jelena Feist Kuruc osmislila je Kahoot kviz kojem su učenici pristupili podijeljeni u parove, odnosno timove po dvoje.
rješavanje kviza zajedničkim snagama

 

Borba za prva tri mjesta u Kahoot kvizu vodila se u tri autobusa. Borba je bila napeta i neizvjesna i svi sudionici su se zabavili, a one najbolje će učiteljice i nagraditi za njihov trud.

Jelena Feist Kuruc

Komentari