Odgovor našim dragim prijateljima/laticama podrške

Nakon što smo dobili prekrasno pismo podrške naših prijatelja iz Petrinje, naši učenici 5. a, 5. b i 5. c razreda pisali su svoja pisma zahvale. Neka od njih donosimo vam u nastavku.

Dragi učenici i razrednice 4. C razreda OŠ Mato Lovrak (PŠ Češko Selo)!
Hvala vam na pismu i divnim riječima. Lijepo je znati da u ovakvim trenucima ima netko tko misli na nas i tko nas razumije.
Do nedjelje ujutro sve se činilo uobičajeno, ako izuzmemo izolaciju zbog korone, a onda: BUM! Ni sam nisam bio svjestan što me snašlo i što se događa. Osjećaj je bio grozan. Osjećaj nemoći. Sva sreća pa smo u mojoj obitelji svi dobro, nitko nije nastradao. Moja kuća je dobro prošla, samo neka manja oštećenja. Ništa strašno. Neki moji prijatelji su ostali bez svojih domova. A i naša područna škola PŠ Vugrovec, koju ja pohađam, je jako stradala i možda se više u nju ne vratimo. Potresi su i dalje svakodnevno prisutni, ali mnogo slabiji pa je i osjećaj straha slabiji. Vratili smo se u svoje virtualne učionice, pišemo domaće zadaće i družimo se putem WhatsAppa.
Vi se ne sjećate Domovinskoga rata, kao ni ja – jer nismo bili ni rođeni, ali vaši roditelji, bake i djedovi se sjećaju. Stoga vjerujem da je njima ovaj osjećaj straha i nemoći, stalne neizvjesnosti dobro poznat. Moji rođaci su iz Petrinje, vaši su sugrađani, a djed mi se rodio u Gori. Zato sam i imao potrebu napisati vam pismo. Već se nekoliko mjeseci s roditeljima spremam posjetiti vaš grad. Posjetili bismo jednu malu bebu, koja će danas-sutra postati učenica vaše škole. Njezina je mama učiteljica, a njezinu pak baku poznajete – ona je vaša školska računovotkinja Nada. Ovim putem ih pozdravljam, ali i vas – i još jednom zahvaljujem na dirljivim riječima ohrabrenja i podrške koje ste nam uputili. Mnogo nam znače.
Nadam se da ćemo se svi skupa što prije vratiti u svoje školske klupe.

Najsrdačniji pozdrav od Mateja Polovanca,
učenika 5. C razreda iz Osnovne škole Vugrovec-Kašina!

 

Dragi učenici 4.c OŠ Mato Lovrak,

zahvalna sam vam na podršci koja me ohrabrila. Nadam se da ste dobro i da je sve u redu. Drago mi je znati kako je netko uz nas. I mi smo uz vas. Vaše me pismo usrećilo i ohrabrilo. Nadam se kao će ova situacija proći i da nitko od vas nema veće štete na kući.

Lijepo i marljivo učenje želi vam Malena Hrustić!!!

Dragi učenici 4.c OŠ Mato Lovrak,

zahvalna sam vam na divnoj poruci koju ste nam poslali u znak podrške koja me ohrabrila i dala mi više pouzdanja da će sve loše stvari proći kroz neko vrijeme. Drago mi je što mislite na nas! Nadam se da ćete se barem malo odmoriti uz digitalnu nastavu, ali se pripremite i za povratak u školske klupe!

Eva Žunec

 

Dragi, učenici 4.c OŠ Mato Lovrak!

Od srca vam se zahvaljujem na podršci. Svaka lijepa riječ dobro dođe, a pogotovo sada kada smo okruženi lošim stvarima! Jako ste nas razveselili pismom!

Pozdrav!

Mihaela Pavlović

Dragi prijatelji!

Hvala 4.c OŠ Mato Lovrak – PŠ Češko selo i njihova učiteljice. Vaše me pismo odmah razveselilo za jutro. Nadam se da do vas neće doći potres, a ako dođe, čuvajte se. Budite marljivi i učite redovito, a i slušajte učiteljicu. Nemojte se previše bojati korone jer je ona jedna vrsta gripe koja će 87% proći na ljeto. Čuvajte se!

Vaš Ivan Đuran
OŠ Vugrovec-Kašina

Draga ekipo! Učenici smo 5. razreda OŠ Vugrovec-Kašina. Pišemo vam iz domova jer ni mi ne idemo u školu. Uz corona virus, nas je zadesio I potres. Nadam se da niste to sve jako teško primili. Volio bih da sve bude kao prije da možemo ići u školu i da se možemo bezbrižno igrati. Želim vam puno sreće i radosti. Nadam se da ste i vi dobro. Čuvajte se!

Vaš Jan Kužilek

Dragi 4.c!

Hvala vam puno na onom predivnom pismu koje ste napisali za nas zbog potresa. Potres nas je jako uplašio i uznemirio, ali vi ste nam dali podršku pa nam je lakše. Još jednom hvala vam od srca.
Lijep pozdrav!
Petra Busić

Komentari