Projekt Together Apart u fokusu EDJ-a

Početak školske godine vrijeme je za već tradicionalno obilježavanje Europskog dana jezika u našoj školi. Ove godine su se učenici viših razreda vugrovečke škole imali priliku okušati u pogađanju jezika – gledajući ponuđeni tekst napisan različitim pismima, trebali su pogoditi o kojem jeziku se radi. Isto su radili i slušajući poznate pjesme na različitim jezicima. Okušajte se i vi na sljedećem linku:

Učenici polaznici dodatne i izvannastavne aktivnosti Together Apart započeli su rad na istoimenom eTwinning projektu obilježavajući Europski dan jezika kreirajući poster na kojem su naziv projekta preveli na jezike svih zemalja sudionica u projektu. Daljnje aktivnosti projekta pratite u Zmajčeku i na web stranici škole.
Nina Rezo
U Kašini u znaku makedonskog
Učenici šestih razreda već tradicionalno su na satima hrvatskoga jezika izrađivali plakate. Prije toga razgovarali su o važnosti učenja stranih jezika, što je upravo jedan od ciljeva obilježavanja Europskog dana jezika, koji se obilježava diljem Europe svake godine 26. rujna. Prije izrade plakata ponovili smo diobu europskih jezika. Budući da je u šesti b od ove godine krenula učenica koja je stigla iz Makedonije, iskoristili smo priliku i zamolili je da nam na makedonski prevede naše omiljene riječi. Uz novi jezik, vježbali smo i pisanje ćiriličnog pisma. Ćirilica je jako zanimljivo i teško pismo, ali ju je jako zabavno čitati jer zvuči smiješno. Hvala našoj dragoj učenici Tamari. Nadam se da ćemo iduće godine dobiti nekog drugog učenika iz druge zemlje jer je lijepo i zabavno upoznavati druge kulture i jezike. A ako ne, nadam se da će nas posjetiti.
naše najdraže riječi na makedonskom

Učenici 6. a razreda prevodili su na razne jezike riječ svijet, dok su osmaši na Padlet ploču prevodili rečenicu ,,Zdravlje je najvažnije”.

svijet na raznim jezicima svijeta

Kao i svake godine odlično smo se zabavili!

Dorotea Sudar

Komentari